Mindfulness – meditaatiotekniikka helvetistä

Viime vuosien merkittävin kusetus pikavippien jälkeen on henkiseen hyvinvointiin liittyvä rahastusidea eli ns. Mindfulness-meditaatio. Tämän termin ympärille rakentuu räätälöityjä kursseja niin yritysjohtajille kuin puskahipeillekin. Tarjolla on kirjaa, DVD:tä ja mobiiliapplikaatiota.

Asiantuntijat vaihtelevat 30 vuotta munkkiluostarissa viettäneistä joogaguruista salamavalaistuksen elämänsä pohjamudissa saaneisiin uudestisyntyneisiin messiaisiin.

Mindfulness-meditaation kantava perusidea on hetkeen keskittyminen, mikä voi olla hektisen toimistorotan elämässä yllättävän haastava toimenpide. Kaikki elämän rutiineiksi muodostuneet arkipäivästä selviytymiseen kehittyneet automaatiot, kuten herääminen, hampaiden pesu, syöminen, juominen ja työmatkat pitäisi purkaa osiin ja elää täysillä hetkessä.

Leipä, jonka syöt aamulla ei ole vain leipä. Tunne suussasi maanviljelijän tuska EU-direktiiveistä, maista kuinka vittuuntunut ja elämäänsä kyllästynyt kuorma-auto-Antti lastaa leivät autoon ja kuljettaa ne lähikauppaan, tunne vatsasi pohjassa yksinhuoltajaäidin tuska kaupan kassalla, kun hän piippaa leipäpakettisi hihnalla ja miettii miten tästä paskasta duunista elätetään viisi mukulaa.

Voit kokea minkä tahansa kokemuksen kirkkaampana, värikkäämpänä ja elävämpänä mindfulness-meditaation avulla. Mieti krapula-aamua. Normaalisti nappaisit pari buranaa ja korjaussarjan ja toivoisit, että paska olo menee mahdollisimman nopeasti ohi.

Ehei, olet kärsinyt krapulasta aivan väärin. Elä hetkessä, kuuntele kehoasi. Tunne kuinka suuta kuivaa, sydän takoo teknobiittiä, päässä jyskyttää kuin kolme seppää takoisi sitä vuorolyönnein ja maksa yrittää viimeisillä voimillaan vinguttaa myrkkyjä elimistöstäsi.

Tunne, kuinka jokainen ääni, kolahdus, kilahdus ja helinä jäävät kimpoilemaan korviesi väliin kuin markka pajatsossa. Tunne suussasi vanhan viinan kitkerä maku, humalassa poltetut tupakat ja kolme viikkoa päiväyksestä vanhentunut eineshampurilainen, jonka ostit kovaan hintaan aseman nakkikioskilta.

Tunne kaikuna päässäsi jokainen huono vitsi, jonka kerroit sille toimiston näpsäkälle sihteerille ja se litsari, joka sen jälkeen naamaasi iskeytyi ja vieläkin poskella kirveltää. Muista myös jokainen haistattelu, jonka esitit pomollesi, ja ne asiakkaalle aamuyöllä lähetetyt bisnesideat.

Katso nyt pöntön pohjalla liplattelevaa vettä, ja kuuntele kuunka huuto-oksennuksesi raikuu vessan kaakeleista. Tunne polttava sappineste ja eilisen purilaisen lihaisa maku kielesi päällä ja nenäonteloissasi, tunne kramppaavat vatsalihakset, jotka yrittävät epätoivoisesti puristaa sen viimeisen tequila-shotin vatsalaukustasi.

Tätä on Mindfulness-meditaatio.

One comment

  1. Värikästä kuvausta, kyllä. Mindfulness voi olla joskus tuollaistakin, ainakin masentuneena. Herää vain kysymys oletko itse kokenut tuon kaiken harjoittaessasi mindfulnessia vai heitteletkö vain lonkalta? Mindfulnessia kun ei voi oikeasti ymmärtää ilman että on harjoittanut säännöllisesti istumameditaatiota.

    Tykkää

Uskallatko kommentoida?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s